POVESTEA actorului Robert Downey Jr. De la HEROINĂ la HOLLYWOOD cu un salariu de 51 de milioane de dolari

12 Mai 2018
POVESTEA actorului Robert Downey Jr. De la HEROINĂ la HOLLYWOOD cu un salariu de 51 de milioane de dolari Galerie foto (3)

Mărirea, decăderea şi renaşterea unui actor. Cam aşa s-ar putea rezuma povestea de faţă. Este povestea de viaţă a lui Robert Downey Jr., dublu nominalizat la premiul Oscar (1993, 2009), dublu laureat al premiului Globul de Aur (2001, 2010) și laureat al premiului BAFTA (1993).. Actorul  şi-a petrecut mai bine de 10 ani, între 1990 şi 2000, în dependenţă de droguri. Câştiga opt cenți pe oră spălând vasele în bucătăria închisorii LA County, atunci când era încarcerat, şi asta se întâmpla des.

Prima sa experiență cu drogurile a avut loc pe când avea doar șase ani, după ce tatăl său, producator de film, dependent de droguri, i-a dat să încerce un joint de canabis.

Robert Downey Jr a povestit că, ulterior, se droga împreună cu tatăl său, pentru a experimenta o legătură emoţională. Actorul își amintește că se îmbăta în fiecare noapte, după care „dădea 100 de telefoane ca să facă rost de droguri”.



Aşadar, notează presa de peste Ocean, este cu atât mai remarcabil că actorul în vârstă de 50 de ani a fost numit, a ajuns, de câteva ori, cel mai bine plătit actor, cu venituri de 51 de milioane de dolari.

Dar cum a realizat această schimbare remarcabilă? A reuşit să aplice în realitate transformarea din film a super-eroului?

Potrivit topului realizat de celebra publicaţie Forbes, Downey Jr. a reușit să câștige această sumă "stratosferică", de 51 de milioane de dolari, datorită rolului jucat în filmele Iron Man, care a devenit cea mai mare franciză de film din lume.

Downey Jr. a obţinut rolul principal, întruchipându-l pe excentricul inventator miliardar Tony Stark, cel care se transformă în Iron Man.



De atunci, el a jucat în alte patru filme. Cu unul dintre ele a ajuns la încasări masive de 830 de millioane de dolari.

Ca şi Stark, Downey Jr. locuiește în Malibu, dar într-o fermă decorată excentric, în valoare de 10 milioane de dolari, cu propria sală de fitness, unde are propriul mini - hipodrom cu 12 cai de rasă.

Luxul nu se oprește aici. El călătorește cu avion privat, are propriul bucătar şi a devenit un adevărat excentric, aşa cum se poartă la Hollywood. Când are filme în altă locaţie, îşi aduce propriul mobilier.

Acum, unii spun că există chiar paralele remarcabile între actor şi alter-ego-ul său de pe ecrane. Şi când te gândeşti că o bună perioadă din viaţă era chiar posibil să-şi piardă viaţa din cauza dependenţei de droguri...

Downey Jr., care a avut un rol cheie în succesul uriaş al filmelor Marvel, ridică acum nivelul oricărei producţii cu supereroi în care apare. Dar şi salariul său este pe măsura efectului pe care îl produce la box office – în ciuda faptului că a apărut doar 15 minute în Spider-Man: Homecoming, a fost recompensat cu 10 milioane de dolari, scrie variety.com, preluată de cinemagia.ro.

 

 

Alte stiri din Film

Ultima oră