Natalie Portman a trecut în spatele camerei. Filmul regizat de actriţă a fost realizat în 7 ani

25 Aug 2015
Natalie Portman a trecut în spatele camerei. Filmul regizat de actriţă a fost realizat în 7 ani
Natalie Portman a trecut în spatele camerei pentru a regiza „A Tale of Love and Darkness”, o adaptare după memoriile lui Amos Oz care descriu nașterea statului Israel și impactul pe care l-a avut asupra familiei sale.

Un bestseller în Israel, cartea conţine detalii despre sinuciderea mamei lui Oz și efectul asupra autorului, care a crescut în ultimii ani ai mandatului britanic și a ajuns să locuiască într-un chibuț, la vârsta de 15.

Cea mai grea provocare a actriţei a fost să îl convingă pe autor să-i dea dreptul să adapteze scenariul pentru ecranizare. "Amos este un om extrem de bun şi nu m-a făcut să mă simt niciun moment ca la proces", spune Portman. "A trebui să îi arăt, ce-i drept, pasiunea și angajamentul meu și tot ce a cerut a fost să nu simplific sinuciderea mamei lui. A spus "Te rog, nu face asta", a povestit actrţa.

Portman joacă, de asemenea, rolul mamei lui Oz, Fania, o decizie care a venit în urma discuţiilor cu oamenii de film. Iniţial, Portman a vrut să organizeze casting pentru ca o actriţă israeliană să joace acest rol şi a insistat ca filmul să fie în ebraică.

Astfel, criticii i-au sugerat că într-un film care nu este comercial să nu folosească actori care nu au încă un renume.

Cea mai mare provocare a lui Natalie Portman a fost obţinerea accentului din limba ebraică, chiar dacă ea a studiat această limbă din şcoală. Actriţa a început acest proiect în urmă cu 7 ani şi spune că a ajuns la maturitatea de a-l simţi altfel abia la 34 de ani.

Filmul a primit critici amestecate după Festivalul de la Cannes. Natalie Portman a spus că atuncă când eşti artist trebuie să te aştepţi la orice şi, mai ales, să ai orazul gros.



Alte stiri din Film

Ultima oră