„Câini” este singurul film românesc din Competiția TIFF

09 Mai 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
„Câini” este singurul film românesc din Competiția TIFF

Debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, “Câini”, va concura pentru Trofeul Transilvania, la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie). Este singurul film românesc din Competiția TIFF și unul dintre cele 9 debuturi din selecție. “Câini” va avea premiera națională la Cluj-Napoca, în prezența echipei, la scurtă vreme după cea mondială de la Festivalul de la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard.

 

Duminică, 15 mai, echipa filmului va lua parte la proiecțiile de la Cannes, în Sala Debussy, unde presa internațională și publicul invitat vor urmări pentru prima dată thriller-ul lui Bogdan Mirică. “Câini” este eligibil și pentru trofeul Camera d’Or, acordat celui mai bun debut din selecția oficială. Protagoniștii filmului sunt Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu. În roluri secundare apar actorii Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval și Constantin Cojocaru.

 

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

 

“Câini” va ajunge în cinematografele din România în luna septembrie, distribuit de Transilvania Film.

Alte stiri din Film

Ultima oră