"Autoportretul unei fete cuminți", premieră în Portugalia și Serbia

10 Iun 2015
Lungmetrajul “Autoportretul unei fete cuminți”, în regia Anei Lungu, a fost selectat în competiția Golden Lynx din cadrul festivalului “New Directors, New Films” din Portugalia. Ediția a XI-a a evenimentului cinematografic se va desfășura în perioada 22-29 Iunie în Espinho. Golden Lynx Competition se adresează regizorilor la început de drum, care se află la primul sau la al doilea lungmetraj.

“Autoportretul unei fete cuminți” va avea premiera și în Serbia. Pelicula va participa în competiția “Fresh Danube Films” din cadrul festivalului“Cinema City” de la Novi Sad. Cinema City International Film Festival se va desfășura în perioada 29 Iunie- 5 Iulie.
Pelicula a adunat până acum în portofoliu distincții precum: Premiul de regie și Premiul Publicului la Bucharest International Film Festival 2015, Premiul pentru cel mai bun film la Crossing Europe la Linz și Premiul Publicului în cadrul Festivalului Filmului European de la București.

"Autoportretul unei fete cuminți" spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o "familie bună". Personajul, intrepretat de actrița de teatru Elena Popa, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile – rare, dar mult așteptate - cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine - dorința ei din copilărie.

Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan & Magdalena Lungu și producătoarea Anca Puiu.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavilă, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.
Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu – casa de producție Mandragora - și Ana Lungu.






 

Alte stiri din Film

Ultima oră