Zelensky acuză Rusia că blochează accesul la Mariupol pentru a ascunde „mii” de victime: „Au ars familii”

07 Apr 2022
Zelensky acuză Rusia că blochează accesul la Mariupol pentru a ascunde „mii” de victime: „Au ars familii”

„Până nu va fi curățat totul de soldații ruși, ei se tem că lumea va vedea ce se întâmplă acolo”, a denunțat președintele ucrainean despre orașul asediat Mariupol, din sud-estul Ucrainei, scrie Le Parisien.

Președintele Ucrainei a declarat miercuri că Rusia blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde „miile” de victime din orașul asediat din sud-estul Ucrainei, unde atacurile și bombardamentele continuă.

„Cred că unul dintre motivele principale pentru care nu putem primi ajutor umanitar în Mariupol este că până când totul va fi curățat de soldații ruși, le este teamă că lumea va vedea ce se întâmplă acolo”, a declarat Zelensky într-un interviu acordat canalului turc de televiziune Habertürk. Acestea sunt „nu zeci, ci mii de oameni uciși și mii de răniți”, a adăugat el.

„Au ars familii”
„Știm câți soldați (ucraineni) au murit acolo și câți au fost răniți, dar nu știm câți civili. Dar, în orice caz, ei (rușii) nu vor putea ascunde totul. Un astfel de număr este imposibil de ascuns. Și cred că o să vedem cu toții când vom putea intra în” Mariupol.

„În Bucha, de exemplu, au încercat să facă asta, au ars foarte mulți oameni în această regiune: Boutcha, Irpin, Gostomel. Au ars familii. Ieri am regasit o familie: tatal, mama, cei doi copii. Copii foarte mici. De aceea spun: sunt naziști”, a spus președintele ucrainean.

Întrebat despre posibilitatea de a continua discuțiile cu Rusia, președintele ucrainean Zelensky consideră că aceste negocieri „oricum vor trebui să aibă loc”. „Nu prea vrem să negociem cu Rusia după ce am văzut, nu chiar, trebuie să vă spun, pentru că înțelegem cu cine avem de-a face. (Dar) trebuie să găsim chiar și cea mai mică ocazie de a negocia. Cred că este greu să opriți războiul altfel. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră