Zeci de morţi şi de răniţi la Kabul. Un vehicul-capcană a făcut prăpăd în cartierul diplomatic

31 Mai 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Zeci de morţi şi de răniţi la Kabul. Un vehicul-capcană a făcut prăpăd în cartierul diplomatic

Bilanţul se modifică de la un minut la altul, scene de groază se înregistrează în cartierul diplomatic din Kabul, care a fost zguduit miercuri dimineaţă de o puternică explozie care a semănat moartea printre persoanele aflate în zonă.

Cel puţin 80 de persoane ar fi murit, potrivit unui bilanţ provizoriu, iar alte câteva sute au fost rănite în urma enormei explozii a unui vehicul-capcanî în inima capitalei afgane. Ambasada Franţei a fost afectată de explozie, fiind înregistrate numeroase pagube materiale, potrivit ministrului Marielle de Sarnez, citată de Le Figaro.

 

Nu se ştie încă dacî ţinta atacului a fost, de fapt, Ambasada Germaniei la Kabul. Suflul exploziei s-a simţit la sute de metri de locul deflagraţiei.

"Cadavre şi răniţi peste tot! La spitalele din capitală sunt aduse rând pe rând victime ale acestui atac", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Dată fiind urgenţa cazurilor, Ministerul de Interne a făcut apel la populaţie să doneze sânge spitalelor, pentru a putea fi ajutate victimele.

UPDATE

Un agent de securitate afgan și-a pierdut viața și mai mulți angajați ai Ambasadei Germaniei din Kabul au fost răniți în urma exploziei care a zguduit capitala afgană miercuri dimineața, a anunțat ministrul de Externe german, Sigmar Gabriel.

"Atacul a avut loc foarte aproape de ambasada germană. Acesta a lovit civili și pe cei care în Afganistan lucrează pentru un viitor mai bun pentru țara lor. Este cu atât mai detestabil că tocmai acești oameni au fost țintă", scrie Sigmar Gabriel într-o postare pe Twitter.

CREDIT FOTO: Le Figaro, Omar Sobhan (Reuters)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră