VIDEO! Rusia a detașat bombardiere strategice la o bază aeriană din Iran pentru a combate Statul Islamic

16 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
VIDEO! Rusia a detașat bombardiere strategice la o bază aeriană din Iran pentru a combate Statul Islamic

Până recent, bombardierele trebuiau să parcurgă 2000 de km de la baza lor din Rusia pentru a lovi obiective ale Statului Islamic din Siria. Mutarea acestora la baza Hamadan,in urma unui acord semnat intre Moscova si Teheran, reduce distanța pe care avioanele o au de parcurs până în spațiul aerian Sirian la 700 de km.

Conform Sputnik, care citează un comunicat al Ministerului Apărării al Federației Ruse, "la 16 august 2016, bombardiere cu rază lungă de acțiune, Tu-22M3, alături de bombaridiere Su-34, au decolat de la baza aeriana Hamadan, Iran, și au lovit ținte aparținând Daesh (Statul Islamic) și al-Nusra în provinciile Aleppo, Deir ez-Zor și Idlib". În același comunicat se mai menționează că loviturile aeriene au distrus "arme și depozite de munitie, tabere de antrenament și puncte de comandă".

Rusia și-a început campania militară împotriva Statului Islamic și a altor grupari rebele din Siria în luna septembrie a anului trecut, ca urmare a unei invitații formale din partea guvernului sirian.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră