Video! Bătaie ca-n filme între doi parlamentari ucraineni

23 Sep 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Video! Bătaie ca-n filme între doi parlamentari ucraineni

 

Vladimir Parasiuk, înainte de a deveni parlamentar independent, a fost o figură importantă a protestelor împotriva președintelui Yanukovici, după care a luat parte la luptele din estul Ucrainei. Acesta a fost luat prizonier și eliberat mai apoi, împreună cu alți prizonieri de război.

 

Parasiuk, împreună cu unul din oponenții săi politici, Aleksandr Vilkul, a fost invitat la un talk show, la postul de televiziune ucrainean 112.

 

Pe culoarul studioului de televiziune, după o dezbatere aprinsă, Vladimir Parasiuk, în vârstă de 29 de ani, l-a atacat pe la spate pe Aleksandr Vilkul, iar în ciuda faptului ca este în floarea vârstei și are și avantajul staturii, Parasiuk a sfârșit imobilizat și strangulat de către Vilkul.

 

Nesatisfăcut de deznodământul operațiunii de pe culoar, tânărul parlamentar a schimbat strategia, adoptând tactica războiului de uzură, acesta apucându-se să scrijelească înjurături pe capota mașinii rivalului sau.

 

Acesta nu este nici pe departe cel mai scandalos sau notabil incident din cariera de politician a lui Vladimir Parasiuk. În noiembrie anul trecut, acesta a bătut un procuror implicat într-un caz ce-l viza pe un coleg al parlamentarului, iar câteva săptămâni mai târziu, politicianul l-a lovit în cap cu piciorul pe un șef de departament al SBU (serviciul de informații al Ucrainei).

 

Ultima ieșire violentă a lui Parasiuk l-a determinat pe guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakașvili să afirme că actualul parlament ucrainean trebuie dizolvat. „Schimbarea elitei politice este o problemă de siguranța naționala”, a declarat Saakașvili pentru Canalul 112. „Nu putem menține acest parlament care se ia la bataie sub geamurile noastre...” a mai adăugat acesta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră