Unul din fii lui Muammar Gaddafi, răpit în Liban

12 Dec 2015 | scris de Cristi Semeghin
Unul din fii lui Muammar Gaddafi, răpit în Liban

Hannibal Gaddafi, unul din fiii lui Muammar Gaddafi, conducătorul Libiei între 1969 și 2011, a fost răpit de un grup înarmat în cursul zilei de vineri în Liban. Conform unei surse din cadrul serviciilor libaneze de securitate eliberarea sa s-a produs la câteva ore după ce anunțul răpirii sale fusese făcut public.

Sursa citată a declarat că Hannibal Gaddafi a fost răpit de un grup înarmat în regiunea Bekaa, în estul Libanului, unul dintre bastioanele Hezbollah-ului șiit libanez, în timp ce se întorcea din Siria.

Canalul libanez de televiziune Al Jadid a difuzat vineri seară o înregistrare video în care Hannibal Gaddafi lansa un apel tuturor celor ce dețin informații în legătură cu dispariția liderului religios șiit libanez Musa al-Sadr, să le facă publice.
Musa al-Sadr a dispărut în Libia, în 1978, comunitatea șiită libaneză considerând că principalul artizan al acestei operațiuni este Muammar Gaddafi.

Hannibal Gaddafi urmează să fie supus unui interogatoriu, pentru a fi elucidate circumstanțele răpirii sale.

După răsturnarea de la putere a colonelului Gaddafi în 2011, unii dintre fii acestuia, ca Hannibal, Muhammad, fiica sa Aisha și soția lui, Safia, s-au refugiat inițial în Algeria. Soția lui Hannibal Gaddafi este cetățean libanez.

Alte stiri din Externe

Ultima oră