Un român, prieten al unuia dintre teroriștii de la Paris. "Voi sunteți necredincioși, țigani de rahat, români de rahat" (VIDEO)

06 Dec 2015 | scris de Cristi Semeghin
Un român, prieten al unuia dintre teroriștii de la Paris.

Potrivit presei belgiene, un român stabilit în Franța se afla printre apropiații lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriștii care au comis atacurile sângeroase de la Paris, decedat după ce și-a activat centura cu explozibili pe care o purta.

Aron a fost martorul radicalizării lui Brahim Abdeslam, pe care îl cunoștea de circa jumătate de an, trei luni fiind chiar colegi de muncă.

Într-un interviu acordat televiziunii belgiene RTL, Aron a povestit cum, cu câteva zile înainte de producerea atentatelor, prietenul său a început să-l insulte din senin. "Comportamentul lui s-a schimbat subit. L-a apucat deodată. Voi sunteți necredincioși, țigani de rahat, români de rahat. După care, peste câteva minute și-a cerut scuze. I-am spus că nu-l mai recunosc, că nu mai este persoana pe care o știam. Brahim, nu eşti tu! Îmi pare rău, mi-a spus. Nu ştiu de ce ţi-am vorbit aşa. Nu sunt o persoană rea", spune Aron.

De asemenea, Aron spune că Brahim Abdeslam, pretextând că pleacă într-o călătorie în Maroc, aflați pe terasa unei cafenele, i-a oferit un cadou de despărțire, o fiolă de parfum. "Mi-a spus să păstrez acest parfum, care-mi va permite să-mi aduc aminte de el toată viața. Atunci nu am înțeles nimic".

Aron a mai declarat că își mai amintește de faptul că în timp ce se aflau la locul de muncă, renovând o cafenea, Brahim s-a întâlnit cu trei persoane de origine arabă, auzind o parte din conversație, cea purtată în franceză, în care lui Brahim i se cerea să termine ceea ce a început.

 

<p

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră