Un parlamentar turc cere inchiderea bazei NATO de la Incirlik

08 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Un parlamentar turc cere inchiderea bazei NATO de la Incirlik

Parlamentarul a cerut evacuarea imediată a echipamentelor și aeronavelor străine ce se află staționate in bază."Baza aeriană Incirlik nu a adus decât fragmentarea Turciei și a intregii regiuni", a declarat acesta, adaugând că NATO nu a susținut guvernul turc atunci când acesta avea nevoie, iar existența aeroportului militar reprezintă o amenințare atât internă cât și externa, fiind responsabilă de "multiplicarea dușmanilor și transformarea prietenilor in inamici ai statului".

Politicianul a lansat o propunere denumită "Ieși afară, Incirlik" și cere colegilor din parlament să o susțină astfel incât să se pună capat "virusului" care destabilizează Orientul Mijlociu.

Săptămâna trecută a avut loc o manifestație unde aproape 5000 de oameni au scandat "moarte SUA" și au cerut ca baza Incirlik sa fie inchisă. Nemulțumirile din rândul turcilor vin și din partea declarațiilor regimului Erdogan ce susțin că CIA, FBI și generalul american John F. Campbell sunt de fapt responsabili de producerea loviturii de stat, iar Fethullah Gulen este doar un pion.

Alte stiri din Externe

Ultima oră