Un inalt oficial al armatei americane a aterizat la baza Incirlik din Turcia

01 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Un inalt oficial al armatei americane a aterizat la baza Incirlik din Turcia

Potrivit NTV, acesta are programată o intalnire cu trupele americane prezente la baza, iar apoi va merge la Ankara pentru a purta discuții cu inalți oficiali ai armatei din Turcia.

Aceste evenimente au loc la o zi după ce s-a raportat in mass media că armata turcă a sporit scuritatea bazei Incirlik, ca urmare a unor zvonuri potrivit cărora s-ar fi conturat o nouă lovitură de stat.

Baza aeriana Incirlik găzduiește elemente ale forțelor aeriene americane si a altor țari membre ale coalitiei anti-ISIS conduse de SUA. Pe lângă acestea, in bază mai sunt stocate si in jur de 50 de bombe nucleare apartinând armatei Statelor Unite.

In urma tentativei de lovitură de stat dată pe data de 15 iulie, care a fost inabușită pe parcursul aceleiași zile, generalul Bekir Ercan Van, fostul comandant al bazei Incirlik, a fost reținut ca urmare a suspiciunilor de implicare in puci.

Pe 25 iulie, generalul Dunford a catalogat informațiile conform cărora SUA ar fi fost implicată in incercarea de a răsturna guvernul de la Ankara ca fiind absurdă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră