Ucraina va lansa o linie de feribot la graniţa cu România

20 Feb 2019
Ucraina va lansa o linie de feribot la graniţa cu România

Ucraina va lansa o linie de feribot la graniţa cu România, în ideea de a consolida conectivitatea regională, a anunţat autoritatea portuară din ţara vecină, informează agerpres.ro.

Linia de feribot pe Dunăre va fi inaugurată în vara acestui an, la noul Punct de Trecere a Frontierei care face legătura între satul ucrainean Orlovka şi localitatea Isaccea.

Autorităţile ucrainene susţin că linia de feribot va avea o capacitate de transport de 1.000 de camioane şi 250 de autoturisme pe zi, ceea ce va permite crearea unei noi legături de transport în Europa de Est, atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă în regiune.

Graţie lansării acestei linii de feribot, distanţa unei călătorii între Ucraina şi România va fi redusă cu 100 de kilometri şi astfel frontiera dintre cele două state va putea fi trecută fără a fi nevoie de tranzitul pe teritoriul Republicii Moldova.

Realizarea trecerii Ro-Ro între Isaccea, România, si Orlovka, Ucraina, este unul din obiectivele anunţate de autorităţi încă din anul 1998, atunci când s-a înfiinţat Euroregiunea Dunărea de Jos, structura de cooperare transfrontalieră care cuprinde autorităţi din România (judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea), Ucraina (regiunea Odessa) şi Republica Moldova (raioanele Cahul şi Cantemir). Proiectul a fost întârziat în principal din cauza lipsei acordurilor dintre cele două state.

Amenajarea trecerii Ro-Ro este solicitată de comunităţile de pe ambele maluri ale fluviului care consideră că obiectivul ar încuraja turismul şi ar duce, implicit, la creşterea nivelului de trai a locuitorilor din aceste comunităţi.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră