Trump va grația marți pe ”cineva important”

18 Aug 2020
Trump va grația marți pe ”cineva important”

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat luni că va graţia marţi o persoană "foarte, foarte importantă", subliniind că aceasta nu va fi informatorul Edward Snowden sau fostul consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn, scrie Agerpres.

"Voi graţia mâine (marţi) pe cineva foarte, foarte important", le-a spus Trump reporterilor de la bordul Air Force One.

El nu a dat curs solicitării de a oferi mai multe detalii, rezumându-se la a spune că acesta nu va fi Flynn sau Snowden, fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA care trăieşte în prezent în Rusia şi care a fost inculpat pentru divulgare de informaţii secrete.

Sâmbătă, Donald Trump a declarat că ia în considerare graţierea lui Snowden, care în 2013 a furnizat o mulţime de dosare secrete unor organizaţii de presă ce au scos la iveală ample operaţiuni de supraveghere la nivel intern şi extern întreprinse de NSA.

Flynn a pledat de două ori vinovat pentru că a minţit FBI în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul de atunci al Rusiei, Serghei Kisliak. Departamentul de Justiţie al SUA a căutat să renunţe la dosarul penal împotriva fostului consilier în urma presiunilor din partea lui Trump şi a aliaţilor săi.

Luna trecută, Trump a făcut uz de puterile sale prezidenţiale pentru a-i comuta pedeapsa vechiului său prieten şi consilier Roger Stone, care fusese declarat vinovat în noiembrie pentru că a minţit Congresul şi pentru corupere de martor în cadrul anchetei privind posibile legături între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia în alegerile din 2016.

Alte stiri din Externe

Ultima oră