Donald Trump şi Hillary Clinton, favoriţi pentru candidatura la prezidenţialele din SUA

31 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Donald Trump şi Hillary Clinton, favoriţi pentru candidatura la prezidenţialele din SUA


Un important sondaj de opinie îl plasează pe Donald Trump pe primul lor în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale.
Conform sondajul realizat de agenţia Des Moines Register şi Bloomberg Politics, Trump se situează cu cinci procente înaintea senatorului de Texas, Ted Cruz.
În competiţia pentru nominalizarea Partidului Democrat, Hillary Clinton se află cu trei procente înaintea lui Bernie Sanders.
După un început triumfal de campanie în aprilie anul trecut, Hillary Clinton nu mai este candidatul preferat decât pentru 45% dintre democrații din Iowa care intenționează să participe la alegerile primare de luni seară, conform sondajului cotidianului local Des Moines Register.
Senatorul Bernie Sanders și-a atras simpatia tinerilor democrați prin denunțarea „clasei miliardarilor” și prin apelul său la o revoluție politică. El se află imediat în urma fostului secretar de stat, cu 42% din intențiile de vot. Marja de eroare este de patru puncte procentuale.
Trump este cotat cu 28% din intențiile de vot în sondajul realizat de Des Moines Register. Inamicul său declarat este senatorul de Texas Ted Cruz, cotat cu 23% din intențiile de vot ale electorilor republicani.
Ted Cruz „a fost cetățean canadian până acum 15 luni”, a reiterat sâmbătă Donald Trump pe pista aeroportului din Dubuque, din estul statului, cu avionul său privat în plan secund. „Este o problemă”, a susținut el, citând experți constituționali care au afirmat că senatorul nu ar putea fi eligibil, lucru contestat de alți experți.
După Iowa, candidații se vor îndrepta spre New Hamsphire, în nord-est, unde alegerile primare vor avea loc la 9 februarie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră