Donald Trump anulează comanda pentru un nou Air Force One

06 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Donald Trump anulează comanda pentru un nou Air Force One

Cu 6 săptămâni înainte de preluarea oficială a funcţiei de preşedinte, Trump a scris pe Twitter: "Boeing construieşte un nou 747 Air Force One pentru viitorul preşedinte, dar costurile au luat-o razna, peste 4 miliarde de dolari. Comandă anulată!"

Guvernul american a încheiat un contract cu Boeing pentru două noi avioane. Acestea ar urma să fie date în folosinţă în 2024. Trump nu va zbura cu noile avioane decât dacă va câştiga al doilea mandat. US Air Force a cerut însă urgentarea lucrărilor, spunând că avioanele aflate în uz devin prea costisitoare pentru a mai fi reparate. 

Trump foloseşte în prezent avionul personal, tot un Boeing 747, dar ca preşedinte în exerciţiu va trebui să zboare cu Air Force One, care are echipamente speciale de securitate, apărare şi comunicaţii. Este încă neclar ce costuri presupune anularea comenzii.

Ulterior, Trump le-a spus reporterilor adunaţi la Trump Tower din New York că Boeing vrea să facă mai multe exemplare, dar costurile sunt ridicole. "Vrem ca Boeing să facă mulţi bani, dar nici chiar aşa de mulţi", a adăugat Trump.

Purtătorul de cuvânt al Boeing, Todd Blecher, a declarat pentru agenţia Associated Press că va face un comentariu după ce compania se va dumiri ce se întâmplă. Acţiunile Boeing au scăzut cu peste 1% după tweet-ul lui Trump.

Alte stiri din Externe

Ultima oră