Trezoreria SUA a cerut tipărirea numelui lui Donald Trump pe cecurile trimise americanilor

19 Apr 2020 | scris de B.M.D.
Trezoreria SUA a cerut tipărirea numelui lui Donald Trump pe cecurile trimise americanilor

Ziarul american „Washington Post” susține că Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a cerut autorităţilor fiscale să tipărească numele preşedintelui Donald Trump pe cecurile care vor fi trimise americanilor ca sprijin financiar în timpul epidemiei de coronavirus.

Ziarul menţionează că decizia este una fără precedent, pentru că Agenţia de administrare fiscală (IRS) nu ar trebui să afişeze astfel de preferinţe politice. Este pentru prima dată când un preşedinte american îşi asumă în nume propriu un ajutor acordat de stat.

Gestul său vine în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale programte în noiembrie.

Americanilor afectaţi de epidemia de coronavirus, statul le-a promis bani, încă de luna trecută. Dar banii nu au ajuns încă la oameni. Unul dintre motive? Donald Trump vrea ca pe fiecare cec să fie imprimat numele său. Cererea a fost aprobată de Trezoreria americană. Aşa că, pe cecul de 1.200 de dolari, numele lui Trump va apărea în partea de jos, chiar sub rândul pe care scrie ”Plată pentru impactul economic”.

Criticii spun că Donald Trump se foloseşte de banii publici pentru a câştiga capital electoral în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Casa Albă nu a confirmat, pentru moment, infromaţia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră