Amănunte cutremurătoare în tragedia Germanwings: ”Nu mai ești fiul meu dacă…”

26 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
Amănunte cutremurătoare în tragedia Germanwings: ”Nu mai ești fiul meu dacă…”

Conform Focus, avocatul speră să obțină anchetarea părinților pilotului sinucigaș Andreas Lubitz, fiindcă au tăinuit labilitatea psihică a fiului lor.

”Avocatul berlinez vrea răspunsuri în instanță despre motivele pentru care mama lui Andreas Lubitz i-a trimis un mail pshihoterapeutului cu o lună înaintea tragediei, susținând că se teme că fiul ei va orbi.

Mama lui Andreas a declarat procurorilor că nu a observat niciun fel de schimbare mentală a fiului ei. Același lucru l-a susținut și tatăl lui, dar atunci cum se explică un email trimis fiului în 2014, în care îi scrie că își dorește ca totul să fie din nou normal”, notează Focus.

Sursa citată scoate în evidență că tatăl lui Andreas l-a pus permanent sub presiune. ”A pus o presiune uriașă pe fiul său în urmă cu cinci ani, când acesta și-a înterupt cursurile la școala de pilotaj Lufthansa, din cauza depresiilor severe.

Andreas Lubitz s-a confesat terapeutului că tatăl său are așteptari uriașe de la el și îi cere să continue, în ciuda afecțiunilor sale psihice. Nu mai ești fiul meu dacă întrerupi cursurile, l-ar fi amenințat acesta”, mai scrie Focus.

Psihoterapeutul S. confirmă faptul că aceste amenințări l-au pus sub presiune pe Andreas Lubitz, care s-a expus unor eforturi psihice extreme, ce au culminat cu clacarea sa, prin instaurarea de dubii și subestimare a propriei persoane.

Între timp, părinții pilotului au depus o plângere împotriva procuraturii, în care îi acuză de abuz în serviciu și facilitarea ilegală a accesului avocaților victimelor la informații clasificate din dosar. ”Este de datoria noastră să apărăm și imaginea fiului răposat”, a argumentat avocatul familiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră