Telefonul lui Hitler, arma cea mai distructivă din Istorie, la licitație în SUA

18 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Telefonul lui Hitler, arma cea mai distructivă din Istorie, la licitație în SUA

Telefonul roșu al lui Hitler va fi vândut diminică, a anunțat casa de licitații care organizează vânzarea, Alexander Historical Auctions, transmite franceinfo tv.

 Aparatul a fost găsit în buncărul Fuhrer-ului, după înfrângerea Germaniei naziste.

70 de ani mai târziu, vopseaua roșie care acoperea telefonul Siemens s-a estompat, lăsând loc culorii negre, inițiale a aparatului. Pe spatele aparatului sunt gravate numele lui Adolf Hitler și simbolurile celui de-al treilea Reich.

Licitațiile, care vor avea loc în Maryland pentru peste 1.000 de obiecte, sunt deschise cumpărătorilor din toată lumea, tot prin intermediul telefonului.

188.000 - 282.000 de euro

Prețiosul obiect ce a aparținut lui Hitler este estimat la 200.000-300.000 de dolari (188.000-282.000 de euro) de casa de licitații. Estimarea a fost realizată ținând seama de raritatea și aspectul unic al acestui obiect, a precizat Andreas Kornfeld, de la casa Alexander. 
Prin intermediul acestui telefon, cu care Hitler a fost înzestrat de Wehrmacht, liderul nazist a dat numeroase ordine în ultimii doi ani ai celui de-al doilea război mondial, potrivit Alexander Historical Auctions.

Potrivit casei de licitații, este vorba probabil de arma cea mai distructivă din toate timpurile, prin intermediul căreia milioane de oameni din toată lumea au fost trimiși la moarte.Telefonul a fost aparatul  portabil, distructiv pe care Hitler l-a folosit în mașini, trenuri, cartiere generale, adaugă aceeași casă de licitații, precizând că acesta i-a servit până în ultimele zile disperate ale regimului nazist.  

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră