Smogul dens din capitalei Ucrainei intensifică lupta pentru stingerea incendiilor din apropierea Cernobîlului

18 Apr 2020 | scris de A.A.
Smogul dens din capitalei Ucrainei intensifică lupta pentru stingerea incendiilor din apropierea Cernobîlului

Operaţiunile pentru stingerea incendiilor de pădure care fac ravagii de două săptămâni în zona de excluziune contaminată radioactiv Cernobîl s-au intensificat sâmbătă, în timp ce capitala ucraineană Kiev este acoperită de un smog dens, informează dpa, preluat de Agerpres.

Cel puţin şase incendii mai fumegau încă în regiune, potrivit unor hărţi publicate sâmbătă de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei.

Mai mult de 700 de pompieri foloseau elicoptere în încercarea de a stinge incendiile.

Estimări făcute pe baza imaginilor din satelit arătau că circa 11.500 de hectare de pădure au fost afectate, însă organizaţia pentru protejarea mediului Greenpeace estimează că zona afectată ar putea fi de peste patru ori mai mare.

În regiunea învecinată Jitomir, la frontiera cu Belarus, 50 de oameni au trebuit să fie salvaţi după ce incendiile de pădure s-au extins în sate şi au distrus 38 de locuinţe, potrivit guvernatorului regional Vitali Buneciko.

Între timp, smogul dens persistă în capitala ucraineană Kiev, care este situată la circa 70 de kilometri de zona de excluziune, chiar dacă autorităţile ucrainene susţin că nu au fost detectate creşteri de radiaţii în oraşul cu 3 milioane de locuitori.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră