Și-au vândut fiica în rate, în Spania: 3.500 euro, 100 de sticle de whiskey, două oi și un porc

21 Mar 2016 | scris de Cristi Semeghin
Și-au vândut fiica în rate, în Spania: 3.500 euro, 100 de sticle de whiskey, două oi și un porc

Ancheta declanșată de serviciul pentru protecția copilului, care s-a desfășurat bineînțeles sub umbrela de protecție oferită de Garda Civilă, a relevat faptul că o adolescentă de origine rromă fusese vândută de părinți unui alt clan țigănesc stabilit în Asturia.

Pentru plăcerea de a o avea noră, familia viitorului mire a plătit părinților fetei 3.500 euro, 100 de sticle de whiskey, două oi și un porc, tânăra în vârstă de 15 ani urma să-și părăsească casa natală și să-și unească destinele cu alesul familiei sale.
De asemenea ei se angajaseră să cumpere rochia de mireasă, de la un creator de modă din România, să plătească costurile petrecerii de nuntă, unde doar dansul și felicitările urmau să fie gratuite.

Fata a povestit autorităților că la reîntoarcerea dintr-o călătorie pe care a făcut-o în România nu a mai fost lăsată să meargă la școală, locul orelor de curs fiind luat de lecțiile menite să o facă o soție perfectă, oferite chiar de mama sa.
De asemenea ea a declarat că după căsătorie ar fi trebuit să "muncească", cel mai probabil cerșind, pentru a returna integral investiția făcută în ea de familia soțului, ineficiența sa urmând să-i aducă nu numai nenorocul ci și bătăi în doze zilnice.

Aproape în aceeași situație, gata să fie vândută la pachet, se găsea și o altă verișoară de-a sa, dar stadiul negocierilor era mai puțin avansat.

Cele două fete au fost internate într-o instituție de protecție a minorilor, iar familiile lor urmează să fie trimise în instanță sub acuzația de trafic de persoane, constrângere și amenințare.

http://www.elcomercio.es/

Alte stiri din Externe

Ultima oră