"Șacalii" români, prinși devalizând casele afectate de cutremur în Italia

30 Aug 2016 | scris de Cristi Semeghin

Din păcate, prima veste despre "șacali" apărută în media italiană se referă la un cuplu de cetățeni români, în jurul a 45 de ani, care a fost reținut de o patrulă mobilă a poliției italiene, în Preta, în apropiere de principala localitate afectată de seism, Amatrice.

Cei doi se aflau la bordul unui autovehicul cu numere de înmatriculare germane. Din ruine sau case afectate de cutremur, ei reușiseră să sustragă aproximativ 300 de euro, diverse obiecte casnice și îmbrăcăminte, informează ilgiornale.it.

În mașină se mai găsea și un copil, care după arestarea părinților săi a fost internat într-o instituție pentru protecția minorilor.

În multe din cazuri, localnicii au ales să facă de gardă în fața locuințelor, dormind în maşini pentru a împiedica hoţii să fure obiecte din casele avariate sau distruse de seism.

De asemenea, poliția italiană a atras atenția asupra tentativelor de înșelăciune din mediul online, unde, din nou profitând de simpatia socială față de dramele prin care trec persoanele afectate de cutremur, au deschis pagini de web în care solicită donații și ajutor financiar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră