Se împute treaba. Moscova a reacţionat dur după arestările de la EURO 2016

15 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Se împute treaba. Moscova a reacţionat dur după arestările de la EURO 2016


Aflat în drum spre Lille, 40 de suporteri ruşi au fost reţinuţi de către autorităţile franceze că urmare a incidentelor petrecute la Marsilia, cu ocazia meciului dintre Anglia şi Rusia, scor 1-1. Că replică la cele întâmplate în Hexagon, ministrul rus al Afacerilor externe l-a convocat pe ambasadorul Franţei în Rusia, Jean-Maurice Ripertavertizand în legătură cu o ''înrăutăţire'' a relaţiilor franco-ruse.


Moscova consideră anormală o reapariţie a sentimentelor “antirusesti cu ocazia participării selecţionatei ruse la Campionatul European de fotbal este susceptibilă să agraveze considerabil atmosfera relaţiilor franco-ruse. Arestarea unui autocar cu peste 40 de suporteri ruşi de către poliţie este un incident absolut inadmisibil'', indică ministerul într-un comunicat.


Rusia a primit de la UEFA o sancţiune de excludere cu suspendare, din cauza violenţelor provocate de fanii săi pe stadionul Velodrome din Marsilia, iar în cazul unor noi incidente pe stadioane va fi exclusă de la turneul final al EURO 2016. Federaţia Rusă de Fotbal s-a ales şi o amendă de 150.000 de euro. Mult mai grav este că în 2018, în Rusia va avea loc Campionatul Mondial de fotbal.

Alte stiri din Externe

Ultima oră