Premierul bulgar anunță masarea de forțe la frontiera Bulgariei cu Grecia, în calea migranților

05 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Premierul bulgar anunță masarea de forțe la frontiera Bulgariei cu Grecia, în calea migranților

Aproximativ cinci sute de bărbați în plus pot fi mobilizați în câteva ore la frontieră, în caz de nevoie, dacă crește presiunea din partea migranaților, a mai precizat premierul bulgar.

Aceste măsuri au fost luate pentru a preveni apariția de noi trasee de deplasare a refugiaților care pleacă din Grecia, unde sunt blocați peste 30.000 de migranți din cauza cotelor stabilite țărilor din Balacani și Austriei care nu mai lasă să treacă, zilnic, decât un număr mic de persoane care cer azil. Până acum, scrie Le Monde, Bulgaria a fost ferită de fluxul de migranți care trec Balcanii pentru a ajunge în Europa.
Bulgaria nu supraveghea 470 de kilometri de graniță cu Grecia, marcată de munți înalți, din care 150 de kilometri, dificil de trecut.

Dar, din motive de agravare a crizei refugiaților în Grecia, Parlamentul bulgar a amendat, totuși, legislația privind autorizarea armatei de a participa cu patrule comune cu poliția la frontieră. De altfel, Guvernul menține aproximativ 2.000 de polițiști la frontiera cu Turcia, de unde sosesc migranți, din 2013.

În 2015, scrie Le Monde, aproape 30.000 de migranți au fost înregistrați în Bulgaria, în timp ce alte mii treceau în mod clandestin. Aproximativ 500 de persoane, care vor cere azil, se află în prezent în bazele de primire din Bulgaria, țara cea mai săracă a Uniunii Europene, potrivit ministrului Internelor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră