Reacția președintelui: "Am făcut, fac și voi face mult sex!"

28 Mar 2016 | scris de Cristi Semeghin
Reacția președintelui:

Cu totul atipic, opinia publică a reacționat altfel decât cei care au comis șantajul s-ar fi așteptat, exprimându-și solidaritatea cu cei amenințați de "forțele oculte" care s-ar afla în spatele publicării clipurilor video.

Aceasta este starea de spirit sub care se desfășoară campania electorală din Georgia.
În ciuda conservatorismului specific societății georgiene, mai multe grupuri de activiști și ONG-uri au organizat luni dimineață o manifestație publică în sprijinul celor șantajați solicitând demisia unor oficiali pe care îi consideră implicați în realizarea și publicarea înregistrărilor video.

Manifestanții au purtat pancarte pe care era inscripționat mesajul "Sexul nu este o crimă!", cerând identificarea și condamnarea celor care au realizat clipurile video.

Inclusiv președintele Georgiei, Giorgi Margvelashvili, și-a exprimat solidaritatea cu demonstrația, condamnând "forțele întunecate" ce se află în spatele acestei manipulări și declarând, conform The Guardian, că "sexul nu este ceva de care să-ți fie rușine" și că "a făcut, face și va face mult sex".

Scandalul de acest gen nu este ceva nou în Georgia, în cursul anului trecut președintele celui mai important canal de televiziune din țară, care s-ar fi raliat opoziției, a fost amenințat cu publicatea unor materiale video compromițătoare.

În 2013, sub presiunea societății civile, guvernul georgian a distrus peste 181 de ore de înregistrări video care surprindeau imagini din viața privată a unor figuri marcante ale opoziției.

Alte stiri din Externe

Ultima oră