Războiul în Ucraina: Sean Penn a fugit din Ucraina pe jos abandonându-și mașina

02 Mar 2022
Războiul în Ucraina: Sean Penn a fugit din Ucraina pe jos abandonându-și mașina

Chiar înainte de intensificarea atacurilor rusești asupra mai multor orașe din Ucraina Sean Penn a părăsit țara atacată de armata lui Vladimir Putin. Actorul călătorise in Ucraina pentru a realiza un documentar despre invazie.

Aflat în mijlocul „femeilor și copiilor” care încercau și ei să meargă spre vest, și-a abandonat mașina și a continuat pe jos până la granița cu Polonia, scrie Reuters

Sean Penn, în vârstă de 61 de ani, a postat luni pe Twitter o fotografie în care vedeta de la Hollywood poartă un rucsac și ținea un bagaj pe roți, în timp ce mergea greoi de-a lungul unui drum, lângă o coadă de mașini care se întindea în zare.

„Eu și doi colegi am mers mile până la granița poloneză după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului”, a spus starul în legenda postată pe Twitter împreună cu imaginea. 

„In aproape toate mașinile din această fotografie sunt femei și copii, majoritatea fără nici un semn de bagaj, iar o mașină este singura lor proprietate de valoare.” a mai scris Sean Penn fara sa explice de ce actorul laureat al Oscarului și însoțitorii săi au fost forțați să-și abandoneze vehiculul.

Un purtător de cuvânt din Los Angeles, Mara Buxbaum, a declarat marți pentru Reuters prin e-mail că Penn „a ieșit în siguranță din Ucraina”. Ea a refuzat să răspundă la alte întrebări despre locul în care se află sau despre circumstanțele plecării sale din Ucraina.

Penn a fost la Kiev joia trecută unde a participat la un briefing de presă la biroul președintelui Volodimir Zelenski în prima zi a invaziei Rusiei, înregistrând pentru un documentar pe acest subiect, a declarat biroul lui Zelenski într-un comunicat la acea vreme.

Actorul premiat la Oscar pentru rolurile din „Mystic River” și „Milk” a lăudat poporul ucrainean drept „simbol istoric al curajului” și a numit Ucraina „vârful de lance pentru îmbrățișarea democratică a viselor” spunând totodata ca America își pierde sufletul daca îi lasă pe ucrainieni sa "lupte singuri".

Sursa: Reuters

Alte stiri din Externe

Ultima oră