Raport secret ISIS: jihadiștii, deși omoară în numele Islamului, habar nu au de Coran și sharia!

15 Aug 2016 | scris de Cristi Semeghin
Raport secret ISIS: jihadiștii, deși omoară în numele Islamului, habar nu au de Coran și sharia!

O mare parte dintre recruții Statului Islamic nu au habar despre religia în numele căreia se sacrifică, este concluzia investigației AP.
Potrivit unor documente secrete ale ISIS, ce au parvenit jurnaliștilor prin intermediul opoziției siriene, aproximativ 70% dintre cei recrutați de gruparea teroristă în anii 2013-2014 aveau doar noțiuni primare despre sharia, 24% medii și numai 5% dintre ei puteau fi considerați drept cunoscători avansați ai Islamului.

Conform documentelor, printre persoanele care se oferiseră voluntari să poarte război în numele Islamului se aflau chiar și homosexuali, care nu aflaseră că orientarea lor sexuală este aspru înfierată de religie și că este pedepsită cu moartea.
Alții, cetățeni francezi, doreau să facă turur barurilor alături de comandanți, neștiind că Islamul interzice consumul de alcool

Dar cel mai inedit lucru menționat de documentele citate este cazul unor cetățeni britanici, care, pentru a se pregăti cât mai temeinic pentru calea aleasă, au comandat pe internet volumele "Coranul pentru to(n)ți" și "Islamul pentru to(n)ți"!

Toți acești voluntari recunosc că nu aveau idee în ce s-au băgat, fiind ulterior îndoctrinați de predicatori islamiști radicali.
"Mi-am dat seama că nu mă aflu în locul potrivit atunci când am găsit în formularul pe care trebuia să-l completez întrebări de genul ‘Cine trebuie contactat atunci când o să mori?’”, a declarat unul dintre foștii jihadiști pentru AP, sub protecția anonimatului.

Un alt jihadist, cetățean francez, condamnat la nouă ani de închisoare după atacurile din noiembrie 2015, a declarat, la rândul său, că a fost prins într-o capcană,exact precum un animal, că nu știe mai nimic despre sharia și că nu poate spune cu siguranță dacă legea islamică impune decapitările necredincioșilor, la care au apelat jihadiștii pentru a inspira teamă.

Clericii sunniți intervievați de AP afirmă că de fapt liderii ISIS nu au cum să fie buni cunoscători ai Islamului, ba chiar dimpotrivă, majoritatea lor provenind din elita seculară a regimului lui Saddam Hussein.

Alte stiri din Externe

Ultima oră