Bătăi în plină stradă în centrul Parisului

14 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Bătăi în plină stradă în centrul Parisului


Campionatul European de fotbal este în plină desfăşurare, Franţa încasează sume uriaşe de pe urma turiştilor veniţi să vadă meciurile care opun cele mai bune echipe de pe Bătrânul Continent, numai că francezilor nu le pasă deloc acest lucru. Marţi, Parisul a fost scena unor secvenţe violente. 20 de poliţişti şi 6 protestari au avut nevoie de intervenţii medicale în urma incidentelor petrecute în mijlocul oraşului de pe Sena.


Protestarii au aruncat cu pietre în forţele de ordine, care au replicat cu gaze lacrimogene. Şapte sindicate şi organizaţii studenţeşti au protestat împotriva unei legi care nu este deloc în avantajul clasei muncitoare. Pe lângă cei 26 de răniţi, încă 21 de oameni au fost reţinuţi pentru modul în care s-au manifestat pe străzile Parisului.


Franţa a fost lovită de greve marţi. Turnul Eifel a fost închis. De asemenea, taximetriştii şi şoferii din transportul public au refuzat să se prezinte la locul de muncă. Într-un demers separat, piloţii de avion de la Air France au refuzat să zboare, astfel că 20% din curse au fost anulate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră