Primarul Londrei îndeamnă miniștrii britanici să susţină campania pro-Brexit

27 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Primarul Londrei îndeamnă miniștrii britanici să susţină campania pro-Brexit

Într-un interviu acordat publicaţiei britanice, Johnson a afirmat că măsurile luate de premierul David Cameron, privind limitarea unor ajutoare sociale pentru imigranţi, nu vor reduce numărul cetăţenilor străini care vin în Marea Britanie.

"Oamenii trebuie să vadă care sunt argumentele. Am un imens respect pentru ceea ce spune prim-ministrul, dar cred că oamenii ar trebui să se gândească la argumente", a declarat primarul Londrei.

Potrivit unui sondaj de opinie publicat vineri de ziarul The Independent, sprijinul electoratului pentru ieșirea Marii Britanii din UE a crescut la 52%, față de 48% în urmă cu o lună, în timp ce 48% se declară pentru rămânerea țării în blocul comunitar.

Citeşte şi Jurnalist din Marea Britanie, mesaj către români: Vă rog, salvați-i pe britanici!

David Cameron: Brexit-ul "va amenința securitatea noastră economică și națională"

Luni, premierul britanic a declarat că o eventuală ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană ar constitui o amenințare pentru economia și securitatea țării.

Cameron a făcut apel la britanici să voteze pentru menținerea țării în UE la referendumul ce va avea loc pe 23 iunie, precizând că cei care militează pentru ieșirea din UE nu oferă decât "riscuri în vremuri de incertitudine, un salt în necunoscut".

Premierul a mai spus că votul din 23 iunie va angaja viitorul Marii Britanii definitiv și că nu va fi cale de întoarcere.

"Trebuie arătat în mod clar. Va fi o decizie definitivă", a conchis David Cameron.

Alte stiri din Externe

Ultima oră