Președintele ucrainean cheamă cetățenii europeni experimentați să vină să lupte în Ucraina

25 Feb 2022
Președintele ucrainean cheamă cetățenii europeni experimentați să vină să lupte în Ucraina

Forțele armate ruse încearcă începând de vineri dimineața să-și forțeze un drum prin capitala Ucrainei. Au izbucnit lupte în și în jurul orașului. Autoritățile ucrainene au cerut populației să se mobilizeze în masă iar președintele Zelenski a făcut apel și la europenii dispuși să lupte în Ucraina, scrie Le Soir.

Președintele Volodimir Zelenski i-a invitat pe europenii cu experiență de luptă să vină în Ucraina pentru a respinge armata rusă invadatoare.

„Dacă aveți experiență de luptă și nu doriți să urmăriți nehotărârea politicienilor voștri, puteți veni în țara noastră pentru a apăra Europa acolo unde este nevoie”, a spus Zelensky.

 

 

Uniunea Europeană și Statele Unite au anunțat joi noi sancțiuni împotriva Moscovei, fără a lua însă măsurile considerate cele mai dure, cum ar fi excluderea din sistemul de mesagerie interbancar Swift.

„Cum vă veți apăra dacă sunteți atât de lenți să ajutați Ucraina? “, a lansat Zelensky la adresa europenilor.

„Anularea vizelor pentru ruși? Deconectarea de la SWIFT (rețea interbancară)? Izolarea totală a Rusiei? Rechemarea ambasadorilor? embargo pe petrol? Astăzi, totul trebuie să fie pe masă, pentru că este o amenințare pentru noi toți, pentru toată Europa”, a adăugat el.

„Europa este suficient de puternică pentru a opri această agresiune”, a insistat el.

Sursa: Le soir, SudInfo

Alte stiri din Externe

Ultima oră