Pierderea crucișatorului Moskva este „o lovitură” pentru flota rusă în Marea Neagră, spune Pentagonul

15 Apr 2022
Pierderea crucișatorului Moskva este „o lovitură” pentru flota rusă în Marea Neagră, spune Pentagonul

Pierderea crucișatorului Moskva, nava amiral a flotei ruse în Marea Neagră, care s-a scufundat joi, este „o lovitură” pentru flota rusă din regiune, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, scrie Le Figaro

„Acest lucru va avea consecințe asupra capacităților lor de luptă, deoarece nava a fost un „element cheie în eforturile lor de a stabili dominația navală în Marea Neagră”, a adăugat purtătorul de cuvânt american pentru CNN.

„Nici nu știu când o navă de această dimensiune s-a scufundat pentru ultima dată în timpul unei confruntări militare”, a adăugat John Kirby, adăugând că nu a putut confirma originea incendiului de la bordul navei Moskva. „Sunt sigur că s-a mai intâmplat de la al Doilea Război Mondial, dar nu-mi amintesc când”, a spus el.

John Kirby s-a abținut însă să confirme originea incendiului. „Nu putem confirma oficial, independent, ce a dus la scufundarea navei”, a spus el. „Dar nici nu suntem în măsură să respingem versiunea ucraineană”. „Este posibil să fie lovită cu o rachetă Neptun sau poate mai mult”, a adăugat el, subliniind că Neptun are „suficientă rază de acțiune pentru a lovi Moscova”.

Si alti oficiali americani au mai spus că nu este clar ce a provocat o explozie la bord . Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan a spus că a forțat Moscova să aleagă între două povești. „O poveste este că a fost doar incompetență, iar cealaltă este că au fost atacați. Și nici una nu este un rezultat deosebit de bun pentru ei”, a spus Sullivan la Economic Club of Washington, DC.

Alte stiri din Externe

Ultima oră