Penelopegate nu e singura problemă a lui Fillon. Ancheta s-a extins şi la doi dintre copiii săi

02 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Penelopegate nu e singura problemă a lui Fillon. Ancheta s-a extins şi la doi dintre copiii săi

Anchetatorii francezi și-au extins investigațiile în legătură cu afirmațiile potrivit cărora candidatul prezidențial Francois Fillon a plătit mari sume de bani unor membri ai familiei sale pentru activități pe care se pare că ei nu le-au desfășurat, cercetările incluzându-i acum și pe doi dintre copiii săi, relatează agenția Reuters.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, investigațiile vizează și activitățile prestate de către Marie și Charles Fillon pentru tatăl lor.

Francois Fillon a pierdut net teren în sondaje după ce publicația satirică Le Canard Enchaine a relatat prima, pe 25 ianuarie, că fostul premier și-a plătit soția cu suma de 500.000 de euro pentru activități pe care se pare că ea nu le-a prestat, scandal care a căpătat titulatura de "Penelopegate", de la numele soţiei lui Fillon, Penelope. Ulterior, cifra care s-a vehiculat a crescut la 900.000.

Candidatul dreptei la Președinția Franței a promis miercuri că 'va merge până la capăt' și nu va renunța la candidatură, în pofida scandalului provocat de dezvăluirile privind locurile de muncă fictive ale soției sale, și în pofida prăbușirii în intențiile de vot.

Aproape 70% dintre francezi vor ca republicanul să renunțe la candidatura în alegerile prezidențiale, în contextul scandalului, conform unui sondaj făcut public joi.

Alain Juppe este considerat a fi cel mai potrivit pentru a-l înlocui pe Francois Fillon în poziția de candidat al partidului de dreapta Republicanii în alegerile prezidențiale, conform sondajului Harris Interactive, realizat la comanda postului de radio francez RMC și a site-ului Atlantico.

Conform aceluiași sondaj, 29% dintre francezi sunt de părere că Republicanii ar câștiga dacă Fillon va fi candidat, în timp ce 57% consideră că partidul ar câștiga dacă ar fi reprezentat de un alt candidat. Sondajul a fost realizat online la 1 februarie, a adăugat Harris Interactive.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră