Pedeapsă la moarte suspendată în ultimul moment!

23 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Pedeapsă la moarte suspendată în ultimul moment!

Guvernatorul statului Missouri a blocat executarea unui condamnat la moarte, marți, cu numai patru ore înainte de momentul când era programată administrarea injecției letale, transmite M6Info. 
Potrivit avocaților condamnatului, recentele analize ADN ar putea dovedi nevinovăția. Și aceasta, după ce aproximativ 20 de ani, condamnatul a susținut că este nevinovat. 
Marcellus Williams are în prezent 48 de ani și a fost condamnat la pedeapsa capitală în 2001 pentru uciderea unei femei albe, fost reporter, cu o armă albă, la domiciliul acesteia, în 1998. Dar, potrivit avocatului, recentele analize, care folosesc tehnicile cele mai recente, arătau că ADN-ul descoperit pe arma albă era al unui bărbat necunoscut și nu al lui Marcellus Williams.

De altfel, firele de păr descoperite pe corpul victimei nu erau ale lui Marcellus Williams, potrivit unui expert în medicină legală.

Opoziția la această execuție a devenit din ce în ce mai puternică. O petiție online cere guvernatorului să intervină și sunt programate proteste contra execuției la Saint Louis.

Guvernatorul Eric Greitens a anunțat că va numi o comisie de anchetă care trebuie să examineze noile probe legate de ADN și să se pronunțe dacă pedeapsa capitală va fi comutată.  

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră