Papa Francisc: „Rusia poate da mult” pentru pacea lumii

08 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc: „Rusia poate da mult” pentru pacea lumii

'”Trebuie construite punți. Pas cu pas. Până se ajunge să fie strânsă mâna celui care se află de cealaltă parte”, spune Papa Francisc, în interviul din Corriere della Sera.
 
Papa Francisc promovează ideea creării de punţi şi nu de ziduri, care sunt vremelnice.
“Punțile sunt durabile și contribuie la pacea în lume. Zidurile, nu. Acestea trebuie distruse, nu construite. Ele sunt sortite căderii, unul după altul. Să ne gândim la cel de la Berlin. Părea etern și a căzut într-o zi”, spune Papa Francisc pentru Corriere della Sera.
 
Ca și China, “Rusia poate da mult”, accentuează suveranul pontif, reluând expresia de '”război mondial pe bucăți”. În realitate, a adăugat papa, acest război “nu este unul pe bucăți: este cu adevărat un război'”.
Papa Francisc mai precizează în acelaşi interviu că, la întâlnirea de la Havana cu patriarhul Kirill, ar dori “să-i întâlnească și să-i îmbrățișeze din nou pe frații ortodocși'”, şi că pentru această întâlnire „au fost doi ani de tratative în secret, bine conduse de episcopi competenți”.
 
În legătură cu conflictele din lumea arabă, papa Francisc a anunţat, că '”în parte, a existat o convergență de analize între Sfântul Scaun și Rusia'”. '”În parte... căci nu trebuie exagerat: Rusia are propriile sale interese”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră