O Nouă Formă de Terorism? Sute de Tinere din Koln, Victime ale Jafurilor și Agresiunilor Sexuale

05 Ian 2016 | scris de Cristi Semeghin
O Nouă Formă de Terorism? Sute de Tinere din Koln, Victime ale Jafurilor și Agresiunilor Sexuale

Autoritățile germane au confirmat în mod oficial numărul fără precedent al atacurilor îndreptate împotriva tinerelor, petrecute în Koln, în noaptea de Revelion,  care au fost jefuite sau agresate sexual de bande de tineri de origine nord-africană sau arabă. 

Agresiunile, ce au rămas neraportate timp de câteva zile, au avut loc în piața din fața principalei gări a orașului, un punct de tranzit pentru toate persoanele care fie priviseră focul de artificii de pe malurile Rinului, fie se îndreptau diferite petrecei ce aveau loc în baruri sau cluburi.

Poliția crede că mai multe sute de bărbați, cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani, au fost implicați în acțiunile violente ce au avut loc în piață, aceștia aruncând cu petarde în mulțime și provocând evacuarea mulțimii.

Wolfgang Albers, comandantul Poliției din Koln, a declarat că agresiunile au avut loc în haosul care a urmat defluirii pieței. Se pare că agresorii s-au împărțit în grupuri mai mici, fiecare dintre acestea încercuind o tânără, înghesuind-o, pentru a-i fura telefonul mobil sau portofelul. El a confirmat că una dintre victime a depus o plângere pentru viol.

Henriette Reker, primarul Koln-ului, a convocat o întâlnire de urgență pentru analizarea situației, calificând agresiunile drept intolerabile și asigurând că poliția va primi tot sprijinul autorităților locale pentru a elucida cauzele acestora.

Într-un efort comun de prevenire a violențelor de aceeași natură, primarul a declarat că se vor lua măsuri care să ajute tinerele să se protejeze împotriva agresiunilor și că noilor veniți le vor fi explicate regulile și normele de civilizație specifice orașului în care locuiesc.

“Vom încerca să explicăm persoanelor venite din alte culturi, pentru a nu exista confuzii, că sărbătoarea Carnavalului (eveniment ce are loc în Koln înaintea Paștelui - N.R.) impune un alt comportament decât cel al agresării fizice sau sexuale”, a declarat  Reker.

În Germania și-au găsit adăpost în cursul anului trecut peste un milion de emigranți provenind din Orientul Mijlociu. După euforia primirii acestuia, societatea germană resimte acut problemele de integrare ale persoanelor provenite dintr-o cultură și cu o religie diferită.

Organizațiile de extremă-dreapta, care se opun fenomenului imigrației, au relaționat imediat episodul agresiunilor petrecute la Koln cu pericolul la care societatea germană s-a expus primind un număr atât de mare de imigranți.

Lutz Bachmann, liderul organizației Pegida, a acuzat într-o postare pe Twitter, autoritățile de complicitate în producerea acestor agresiuni. “Voi toți sunteți vinovați de abuzurile petrecute în Koln“, a notat el referindu-se în principal la cancelarul Angela Merkel.

Haiko Mass, minister Justiției, a avertizat asupra relaționării agresiunilor din Koln cu influxul de refugiați. “Legea nu urmărește de unde au venit infractorii, ci faptele comise de aceștia. Vom continua investigațiile și vom stabili din ce cercuri provin agresorii“, a declarat acesta jurnaliștilor germani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră