O femeie declarată decedată a fost găsită în viață după trei săptămâni de la înmormântare

26 Apr 2020
O femeie declarată decedată a fost găsită în viață după trei săptămâni de la înmormântare

O femeie în vârstă de 74 de ani din Ecuador, declarată moartă în urmă infectării cu noul coronavirus a fost găsită în viață. Familia acesteia fusese anunțată că femeia a decedat și chiar a primit o scrisoare prin care au fost informați de unde pot ridica cenușa acesteia, precizează BBC News.

Joi, însă, Alba Maruri, una dintre pacientele din spitalul din Guayaquil s-a trezit după trei săptămâni de comă și le-a cerut cadrelor medicale să o sune pe sora ei. Familia s-a bucurat enorm la aflarea veștii, dar a rămas cu întrebări privind identitatea persoanei a cărei cenuşă o are în casă.

Alba Maruri locuiește în orașul Guayaquil, epicentrul focarului de coronavirus din Ecuador. Ea a fost declarată decedată în 27 martie, într-un spital din oraş în care era internată cu COVID-19. Spitalul unde era internată și-a cerut familiei pentru încurcătura generată.

Statul Ecuador a fost lovit puternic de pandemiei, declarând peste 22.000 de pacienți confirmați pozitivi și aproape 600 de decese.

Potrivit ziarului local El Comercio, Alba Maruri a fost internată luna trecută cu febră mare și dificultăți de respirație. La 27 martie, familia a fost anunțată că a murit. Li s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar a trebuit să păstreze o distanță considerabilă din cauza riscului de contagiune.

Nepotul femeii, Jaime Morla, le-a spus reprezentanților spitalului că a crezut că este mătușa lui. "Mi-a fost teamă să-i văd fața. Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea aceeași culoare a părului și a pielii”, a spus el pentru AFP. Trupul a fost incinerat, iar cenușa trimisă familiei.

Joia trecută pacienta și-a trezit din comă și a spus cadrelor medicale cum se numește. Din cauza confuziei create, ea a trebuit să demonstreze că este cine susținea cu ajutorul unor poze din telefon și cu numerele de telefon ale apropiaților.

O echipă de la spital a vizitat acum familia pentru a-și cere scuze, explicând că la momentul la care a fost declarat decesul în spital era un haos greu de descris, din cauza numărului mare al celor infectați cu coronavirus.

Familia femeii cere autorităţile despăgubiri pentru eroare și rambursarea costurilor cu incinerarea femeii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră