Naufragiu în Marea Neagră. Cel puţin doi marinari au murit

19 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Naufragiu în Marea Neagră. Cel puţin doi marinari au murit

O navă sub pavilion panamez, care transporta cereale în Turcia, s-a scufundat miercuri în Marea Neagră. Cel puţin doi marinari au murit şi mai mulţi sunt daţi dispăruţi. Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului.

"La 19 aprilie, nava Heroes of Arsenal a naufragiat în apele Mării Negre", se arată într-o declaraţie a departamentului Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă din Crimeea, citată de agenţia Tass .

La bordul vasului se afla un echipaj format din 12 membri: nouă ucraineni, doi ruşi, inclusiv căpitanul şi un georgian. Un purtător de cuvânt al Comitetului pentru Investigaţii a anunţat că trei membri ai echipajului au fost salvaţi, operaţiunile de salvare în curs fiind îngreunate de o furtună. Cauzele naufragiului nu au fost însă stabilite, au anunţat anchetatorii

"Echipele de salvare au găsit corpurile a doi membri ai echipajului", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a filialei ministerului în Crimeea, Elizaveta Miroșnitcenko. 

O altă persoană, de naționalitate ucraineană, a fost găsită în stare de hipotermie și a fost luată în grijă de către medici, a adăugat ministerul într-un comunicat. Ministerul nu a dat nicio informație cu privire la soarta altor nouă membri ai echipajului.

Conform Comitetului pentru Investigaţii, citat de agenţia Tass, nava cargo Heroes of Arsenal a transmis un semnal de ajutor la ora 3:30 a.m. şi apoi s-a scufundat la 19 mile de Capul Zhelezny Rog, lângă strâmtoarea Kerch. Vasul transporta cereale din portul Azov, regiunea Rostov, în Turcia. Nava era deţinută de o companie turcă. înregistrată în insulele Marshall.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră