Ministrul apărării japonez în vizită pe portavionul USS Ronald Reagan

24 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Ministrul apărării japonez în vizită pe portavionul USS Ronald Reagan

În primă fază, ministrul a vizitat porțiunea bazei ce aparține Forțelor Maritime de Apărăre ale Japoniei, aceasta reprezentând prima vizită a politicianului la o bază navală japoneză de când a fost învestită în funcție acum aproape o lună.

Inada a inspectat nava portelicopter de 19.500 de tone, Izumo, cea mai mare navă din arsenalul marinei japoneze, și a îndemnat personalul militar să facă tot posibilul în a efectua misiuni de avertizare și supraveghere contra marinei chineze.

"China perseverează în încercarea unilaterală de a schimba status quo-ul cu ajutorul forței, răspândindu-și forțele și intensificând activitățile în jurul spațiului nostru aerian și maritim", a declarat Inada în fața personalului bazei.

"De asemenea, voi lucra la întărirea alianței Japonia-SUA", a spus aceasta, adăugând că alianța joacă "un rol extrem de important" în asigurarea păcii și stabilității regiunii Asia-Pacific și a comunității internaționale.

În ultima parte a vizitei, ministrul apărării l-a întalnit pe Vice Amiralul Joseph Aucoin, comandantul flotei a șaptea a Statelor Unite, și pe Contra Amiralul Matthew Carter, comandantul forțelor americane navale din Japonia, la bordul portavionului Ronald Reagan.

Inada este cunoscută pentru apropierea de prim ministrul Shinzo Abe în materie de securitate și politică externă. Aceasta a fost în trecut președintele consiliului de cercetare al Partidului Liberal Democrat din Japonia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră