Miercuri, zi de doliu național în SUA. Câinele lui George H.W.Bush va călători alături de sicriul fostului președinte, la funeralii

04 Dec 2018 | scris de M.C.
Miercuri, zi de doliu național în SUA. Câinele lui George H.W.Bush va călători alături de sicriul fostului președinte, la funeralii

Funeraliile fostului președinte american George H.W. Bush vor avea loc miercuri la Washington şi joi la Houston, în Texas. "Preşedintele Donald Trump a decretat o zi de doliu naţional miercuri 5 decembrie. El va participa la ceremonia de la Catedrala din Washington împreună cu Prima Doamnă'', a anunțat Casa Albă.

George W. Bush a murit vineri la vârsta de 94 de ani, a anunţat sâmbătă Casa Albă.

Drapelele americane au fost coborâte în bernă pentru 30 de zile la Casa Albă şi la ambasadele Statelor Unite din întreaga lume în semn de omagiu pentru fostul preşedinte George H.W. Bush.

Trump a dispus, de asemenea, ca steagurile Statelor Unite să fie coborâte în bernă şi pe clădirile publice, posturile militare şi navele maritime în Statele Unite şi pe teritoriile Statelor Unite, "în onoarea şi ca omagiu adus memoriei preşedintelui George H.W. Bush, şi ca o expresie a tristeţii publice''.

"Preşedintele Bush a condus o mare viaţă americană, una care a combinat şi a personificat două dintre cele mai mari virtuţi ale Naţiunii noastre: un spirit antreprenorial şi un angajament faţă de serviciul public", a spus Trump.

"Ţării noastre îi va fi foarte dor de exemplul său inspirator", a adăugat el.

Sully, labradorul lui George H.W. Bush, va călători alături de sicriul fostului preşedinte american, decedat sâmbătă la vârsta de 94 de ani, în zborul spre Washington, potrivit unei surse la curent cu pregătirile, relatează CNN în pagina sa de internet.

 

Purtătorul de cuvânt al lui George H.W. Bush, Jim McGrath, a postat duminică o fotografie cu Sully culcat lângă sicriul acoperit de drapelul american al stăpânului său, însoţită de textul ''Misiune îndeplinită'', conform ediţiei franceze a Huffington Post.

Fotografia a devenit imediat un adevărat fenomen pe reţelele de socializare.

Extrem de bine pregătit să ofere asistenţă, Sully a avut grijă până în ultimul moment de stăpânul său, care se deplasa cu foarte mare greutate din cauza bolii Parkinson de care suferea.

Labradorul a primit numele Sully după fostul pilot de linie Chesley B. ''Sully'' Sullenberger III, care a devenit faimos după ce, în 2009, a reuşit să piloteze un avion cu probleme astfel încât aeronava a aterizat în siguranţă pe râul Hudson, salvând astfel vieţile celor 155 de pasageri.

Sully va ajunge acum la Centrul Naţional Militar Medical Walter Reed, unde va ajuta alţi veterani, a scris într-o postare pe Twitter fostul preşedinte George W. Bush, fiul lui George H.W. Bush.

"Chiar dacă familia noastră îi va simţi lipsa acestui câine, suntem liniştiţi să ştim că va aduce aceeaşi bucurie în noua sa casă", a scris George W. Bush.

Sully a fost trimis în această vară să fie alături de George H.W. Bush, după ce fosta primă doamnă Barbara Bush a decedat la începutul anului.

Fostul ministru român de Externe Mircea Geoană consideră că George H.W. Bush va ocupa un loc de cinste şi în cartea noastră de istorie, fiind, alături de Ronald Reagan, artizanul dezmembrării imperiului sovietic şi al revenirii democraţiei şi libertăţii în România.

"Erou al Americii, George Herbert va ocupa un loc de cinste şi în cartea noastră de istorie, fiind, alături de Ronald Reagan, artizanul dezmembrării imperiului sovietic şi al revenirii democraţiei şi libertăţii în România şi în regiunea greu încercată din care facem parte", a scris Geoană pe Facebook.

El a adăugat că dispariţia lui Bush reprezintă apusul generaţiei de oameni de stat care au făcut din lupta împotriva comunismului crezul lor de viaţă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră