Melania Trump ameninţă o şcoală din Zagreb: N-am vrut să o luăm peste picior

20 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Melania Trump ameninţă o şcoală din Zagreb: N-am vrut să o luăm peste picior

Melania Trump a amenințat că va da în judecată o școală de limbi străine din Zagreb, Croaţia, pentru că i-a folosit imaginea împreună cu sloganul "Imaginați-vă cât de departe puteți ajunge cu un pic de engleză", relatează independent.co.uk.

Panourile publicitare ale Institutului American, cu sloganul și imaginea Melaniei Trump, au fost montate în jurul capitalei Croației, Zagreb. Poosterele au fost ulterior eliminate, iar școala şi-a prezentat scuze, după ce avocatul sloven al Primei Doamne a SUA a cerut acest lucru. 

Melania Trump, care a emigrat în SUA din Slovenia în 1996 pentru a lucra ca model, vorbește mai mult decât un "pic" engleza, deși cu un accent puternic.

"Sunt mulțumită că școala a recunoscut că a încălcat legea și că e gata să înlăture panourile și anunțurile de pe Facebook", a declarat avocata Nataşa Pirc-Musar. "Încă analizăm eventualele măsuri legale suplimentare", a adăugat ea.

Melania Trump a angajat firma de avocatură pentru a-și proteja imaginea, care a apărut pe diverse produse din Slovenia, inclusiv pe ambalaje de prăjituri, lenjerie de corp și anunțuri turistice.

Avocata Pirc-Musar spune că școala croată și-a prezentat scuze pentru panourile publicitare, dar a declarat că acestea trebuie publicate de agențiile de știri de stat croate și slovene.

"Ne pare foarte rău că panourile au fost înţelese greșit, ca un mod de a o ironiza pe doamna Trump", a declarat Ivis Buric, purtătoarea de cuvânt a Institutului american. "Scopul era unul pozitiv, să o prezentăm ca pe un model", a mai spus ea.

Ivis Buric a susţinut că, deşi scurtă, campania publicitară s-a dovedit "foarte reușită" din cauza mediatizării atât la nivel local, cât și la nivel internațional. Ea a adăugat că școala intenționează să pună noi panouri, dar de data aceasta fără imaginea Melaniei Trump.

Alte stiri din Externe

Ultima oră