Marea Britanie pune la bătaie 200 milioane de lire sterline pentru combaterea celui de al doilea val de coronavirus

12 Apr 2020 | scris de A.A.
Marea Britanie pune la bătaie 200 milioane de lire sterline pentru combaterea celui de al doilea val de coronavirus

Conform Reuters, într-o declarație oficială oferită sâmbătă, reprezentanții Marei Britanii au promis oferirea unui fond de aproximativ 248 milioane de dolari către Organizația Mondială a Sănătății și către toate organizațiile din țările vulnerabile în lupta împotriva declanșării unui nou val de coronavirus.

Peste 1,6 milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, iar numărul deceselor la nivel mondial a depășit 100.000.

Virusul a fost confirmat în 210 țări de la declașarea lui în China, în decembrie 2019.

Marea Britanie a raportat aproape 10.000 de decese situnându-se pe locul 5 mondial din rândul țărilor profund afectate de pandemie.

Secretarul de Stat, Anne-Marie Trevelyan a declarat că este datoria Angliei să transmită toate informațiile pe care le deține și să sprijine financiar orice organizație care se luptă cu pandemia pentru a putea preveni un al doilea val de îmbolnăviri, toate acestea fiind realizate în condițiile în care medicii și asistentele continuă bătălia în spitale pentru a limita efectele negative ale acestui val.

”Coronavirusul nu ține cont de granițe și singura posibilitate de a ne proteja cetățenii este prin a sprijini cu orice este nevoie sistemele medicale din țările greu încercate în această perioadă și a țărilor în curs de dezvoltare”, a mai declarat Trevelyan.

Marea Britanie va finanța agențiile Uniunii Europene cu 130 milioane de lire și OMS cu 65 de milioane. Crucea Roșie va primi 50 milioane pentru a putea sprijinii acele zone grav lovite de pandemie și 20 de milioane vor fi direcționate către organizații non-guvernamentale și de caritate.

Aceste fonduri vor putea sprijini acele zone cu un sistem medical precar sau cele zdruncinate deja de războaie, cum ar fi Yemen și Bangladesch, ținând mai ales cont că această țară are în jur de 850.000 refugiați care sunt cazați în locuri inadecvate și supra populate.

Regatul Unit a decis să adopte o atitudine total diferită față de cea a președintele Trump în relație cu OMS. ”Marea Britanie, prin aceste fonduri alocate luptei COVID, a transmis un mesaj extrem de clar: această pandemie va putea fi oprită doar prin colaborare la nivel global”, transmite directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează Reuters.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră