Acuzații grave din partea Ordinului Medicilor: ”Lufthansa a eșuat”

20 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Acuzații grave din partea Ordinului Medicilor: ”Lufthansa a eșuat”


Este vorba despre prăbușirea intenționată a unui avion aparținând companiei Germanwings, care este filiala low cost a Lufthansa, de către copilotul avionului, Andreas Lubitz.
Președintele Ordinului german al Medicilor, Frank Ulrich Montgommery, este de părere că Lufthansa a eșuat, pentru că nu l-a verificat suficient pe Andreas Lubitz.
”Consider că Lufthansa, în calitate de angajator și Oficiul federal de transport aerian, în calitate de organism de control, au eșuat”, a estimat Montgommery, potrivit ouest-france.fr.
”Ei ar fi trebuit să-l controleze mai des pe acest pilot. În astfel de situații, un bilanț anual, cum se face de regulă, nu este suficient”, a declarat președintele Ordinului.
În 24 martie 2015, Andreas Lubitz, care suferea de grave probleme psihice, a îndreptat un avion A320 al companiei Germanwings, filială a Lufthansa, în direcția unui versant al Alpilor francezi, provocând moartea altor 149 de persoane care se aflau la bord.
La puțin timp după accident, Lufthansa a recunoscut că centrul său de formare a fost informat în 2009 de către Andreas Lubitz că acesta a traversat ”un episod de depresie severă”.
”În calitate de medici, găsim îngrozitor faptul că oficiul federal și Lufthansa au știut că acest pilot s-a confruntat în timpul vieții sale cu un episod depresiv sever și nu au decis examinări speciale”, a mai spus Montgommery.
”Serviciul medical al piloților din Lufthansa și Oficiul federal de transport aerian trebuia să se uite mai atent”, a subliniat Montgommery, găsind criticabil și faptul că examinarea medicală a piloților ”este centrată în mod esențial pe o expertiză corporală și pe rezultate ale analizelor și presupune prea puțină examinare psihiatrică”.
Potrivit dosarului medical, Andreas Lubitz, a continuat să sufere de depresie chiar și după ce a obținut brevetul de pilot. Cu 15 zile înaintea tragediei, un medic din sistemul privat l-ar fi diagnosticat cu o posibilă psihoză și i-a recomandat un tratament într-un spital psihiatric, a reamintit Biroul de Anchete și Analize (BEA) al aviației civile, în raportul său despre accident din 13 martie 2016.
Rude și apropiați ai victimelor au atacat în justiție în SUA școala de pilotaj din Arizona a Lufthansa, care l-a pregătit profesional pe copilot.

Alte stiri din Externe

Ultima oră