Kim Jong Un și-a luat rămas bun de la câteva miliarde de dolari

20 Aug 2016 | scris de Cristi Semeghin
Kim Jong Un și-a luat rămas bun de la câteva miliarde de dolari

Fără să-i dezvăluie identitatea, sursa citată precizează că cel dispărut era un membru marcant al Partidului Muncitorilor din Coreaa și că era privit drept o persoană extrem de loială regimului, lucru demonstrat și de faptul că a locuit în Europa în ultimii 20 de ani.

Dacă informația este verificată, se poate spune că regimul dictatorial al lui Kim Jong Un a primit o puternică lovitură, oficialul dispărut controlând fonduri de câteva miliarde dee dolari.

Publicatia citata sustine ca acesta a disparut cu "miliarde de dolari" din banii regimului, informează presa internațională.

Ar fi cea de-a doua dezertare a unui membtu din elita Coreei de Nord, după ce ambasadorulnord-coreean de la Londra a ajuns la Seul impreuna cu sotia si cu cei trei copii dupa ce fugisera din ambasada in luna iulie.Și acesta era un membru de incredere al regimului, in conditiile in care era la post in Londra de zece ani s i se permisese sa ia familia cu el. Rudelor oficialilor trimisi in strainatate li se impune de obicei sa ramana in Coreea de Nord, pentru a descuraja posibilii dezertori

Alte stiri din Externe

Ultima oră