Joe Biden îl numește pe Vladimir Putin „măcelar”

26 Mar 2022
Joe Biden îl numește pe Vladimir Putin „măcelar”

În timpul unei întâlniri cu refugiații ucraineni în această sâmbătă, 26 martie, la Varșovia, întrebat despre „ce crede despre Vladimir Putin, având în vedere ce le provoacă acestor oameni”, Joe Biden a răspuns cu o singură propoziție: „Este măcelar”, în timp ce întâlnirea a fost transmisă în direct de mai multe canale TV de pe Stadionul Național din Varșovia, scrie BFMTV

„Criminal de război”
Nu este prima dată când președintele american folosește cuvinte dure în privința lui Vladimir Putin, considerat principalul responsabil pentru invazia rusă în Ucraina, care a provocat deja mii de morți. În ultimele zile, l-a numit de două ori „criminal de război”.

Vizibil mișcat de întâlnirea sa cu refugiații - inclusiv două persoane care au spus că provin din Mariupol, portul din sud-estul Ucrainei distrus în mare parte de bombardamentele rusești - Joe Biden a îmbrățișat două tinere femei refugiate.

Rezumându-și impresiile după vizita la centrul de primire amenajat pe stadion, i-a numit „magnifici” pe copiii mici pe care tocmai i-a văzut și a spus că i-au cerut să se roage „pentru tatăl, bunicul și fratele lor”.

El a subliniat că „știe bine cum este să ai pe cineva aproape într-o zonă de război”, într-o referire la fiul său Beau Biden, care a murit în 2015 de cancer și care luptase în Irak.

Alte stiri din Externe

Ultima oră