Japonezii au inventat „masca inteligentă”, care traduce în opt limbi străine

11 Aug 2020 | scris de I.D.
Japonezii au inventat „masca inteligentă”, care traduce în opt limbi străine

Pandemia de COVID-19 a făcut ca măștile să devină un obiect indispensabil. Prin urmare, startup-ul japonez Donut Robotics a profitat de ocazie pentru a crea „masca inteligentă”, concepută pentru a facilita comunicarea și traducerile.

În combinație cu o aplicație pe telefon, masca C-Face Smart poate transcrie discursuri, poate amplifica vocea purtătorului și poate traduce discursul în opt limbi străine.

Masca inteligentă nu oferă protecție împotriva coronavirusului, dar este proiectată pentru a fi purtată peste o mască standard, explică, pentru CNN, Taisuke Ono, CEO-ul companiei Donn Robotics.

Realizată din plastic alb și silicon, masca are un microfon încorporat, care se conectează la smartphone, prin Bluetooth. Sistemul poate face traduceri din japoneză în chineză, coreeană, vietnameză, indoneziană, engleză, spaniolă și franceză.
Donut Robotics a dezvoltat un software de traducere pentru un robot numit Cinnamon, care urma să ofere informaţii în aeroporturile japoneze, dar când a izbucnit pandemia, proiectul cu robotul a fost suspendat. Astfel, inginerii din echipă au avut ideea de a reutiliza software-ul pentru o mască „inteligentă”.

Donut Robotics a lansat în iunie o strângere de fonduri pe platforma japoneză de crowdfunding Fundinno, care a strâns 28 de milioane de yeni japonezi, în 37 de minute.

„A fost uimitor, pentru că, de obicei, ar fi fost nevoie de trei sau patru luni pentru a obține acea sumă”, susţine Ono. Ono speră că masca va ajuta oamenii să conviețuiască cu noile reguli de distanțare socială în locuri precum spitale și birouri, permițând o bună comunicare. „În această nouă normalitate, masca și aplicația sunt foarte utile”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră