Der Spiegel: Iohannis, diletantul. Tăcerea lui, marcă înregistrată

12 Mar 2016 | scris de Cristi Semeghin
Der Spiegel: Iohannis, diletantul. Tăcerea lui, marcă înregistrată

În editorialul intitulat Rumaniens "Staatschef Johannis: Der Dilettant" ("Președintele Iohannis: diletantul"), jurnalistul Keno Verseck consideră că multe din așteptările celor care l-au votat pe Klaus Iohannis au fost spulberate, administrația sa fiind caracterizată drept un dezastru.

"Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o "Românie a lucrului bine făcut": valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. De fapt, tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că este vorba de scandaluri de corupţie ori de adoptarea unor legi controversate, când ar fi necesar ca şeful statului să se exprime, Iohannis păstrează tăcerea sau postează un scurt mesaj pe Facebook", scrie editorialistul Der Spiegel.

Cu așteptări sau fără față de Klaus Iohannis, românii înțeleg și tăcerea, fie ea marcă înregistrată, și merg mai departe, e vorba doar de noroc să aleagă mai bine data viitoare, nu? 

Alte stiri din Externe

Ultima oră