Inteligența artificială prognozează: Trump va câștiga alegerile din SUA!

30 Oct 2016 | scris de Cristi Semeghin
Inteligența artificială prognozează: Trump va câștiga alegerile din SUA!

La baza predicțiilor MogIA, un sistem informatic capabil să acumuleze experiență în urma interacțiunilor sale cu mediul înconjurător, stau informațiile vehiculate online, fiind monitorizate și analizate acțiunile generate de fiecare candidat în parte pe Facebook, Twitter, Youtube și Google.

Sanjiv Rai, creatorul sistemului MogIA, spune că, potrivit acestuia, candidatul care generează cel mai mare număr de acțiuni online, este câștigătorul cursei pentru Casa Albă.

MogIA, care a fost botezat după personajul lui Kipling din Cartea Junglei - Mowgli, a constatat că Donald Trump a depășit cu 25% numărul de acțiuni generate în spațiul online de Barack Obama în 2008.

Prognoza sistemului contrazice rezultatele mai multor sondaje de opinie, care o dau pe Hillary Clinton principala favorită, care conduce cu cinci puncte procentuale în fața lui Trump.


Limitele software-ului sunt subliniate de statisticieni, care spun că acestuia îi este greu să diferențieze dacă acțiunea generată de candidat în mediul online are o nuanță pozitivă sau negativă.
De asemenea, nu se poate afirma cu certitudine că un urmăritor pe internet va deveni cu siguranță un votant al candidatului.
Explicația creșterii numărului de acțiuni constatate vine din faptul că numărul utilizatorilor rețelelor de socializare este la rândul său în creștere.

Sistemul MoglA prezice rezultatele alegerilor pe baza a 20 de milioane de puncte de date din mai multe site-uri publice şi analizează informaţiile recoltate din spaţiul online.

Rai vrea să aibă acces la mai multe date pentru a putea prezice mai bine rezultatele alegerilor electorale. El spune că îşi doreşte ca Google să îi ofere acces la adresa unică de internet pe care o are orice dispozitiv digital.

Astfel, Rai ar putea urmări şabloanele navigării pe internet ale utilizatorilor pentru a determina felul în care ar putea vota. Potrivit lui, preocupările legate de confidenţialitate se vor diminua, întrucât adresele ar fi sub protecţia anonimatului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră