In căutare de Pokemoni pe teren minat... La propriu!

20 Iul 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
In căutare de Pokemoni pe teren minat... La propriu!

Un ONG din Bosnia, Posavina without mines, a anunțat că pe data de 19 iulie jucătorii de Pokemon Go s-au aventurat pe fâșiile minate in speranța de a prinde faimoșii monștrii de buzunar.


 

"Am primit astăzi informații despre cazuri in care utilizatorii aplicației de android, Pokemon Go, au mers in locuri periculoase pentru a găsi "Poket Monsters". Ii rugăm pe toti cetatenii sa nu facă acest lucru ci sa respecte cu strictețe toate semnele de avertizare in legătura cu pericolul minelor, si sa nu meargă in zone cu care nu sunt familiarizați", a fost declarația ONG-ului conform sputniknews.com.

BH Mine Action Center, structură care se ocupă cu descoperirea si dezamorsarea minelor din Bosnia si Herțegovina, a estimat că o suprafață de aproximativ 1,145 de kilometrii pătrați sau 2.3% din teritoriul țării, este considerată a fi periculoasă deoarece in această arie se afla mine sau alte tipuri de muniție neexplodată rămasă din timpul conflictului din 1992-1995. Acest fapt, bazat pe date oficiale, amenință in mod direct siguranța unui numar de 545000 de cetățeni sau 15% din populația Bosniei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră