Goana după rating naște monștri! Reporter CNN: Vreţi să ştiţi ce gust are creierul unui mort? (VIDEO)

10 Mar 2017
Goana după rating naște monștri! Reporter CNN: Vreţi să ştiţi ce gust are creierul unui mort? (VIDEO) Galerie foto (2)

Realizatorul CNN Reza Aslan a stârnit un val de repulsie şi indignare după ce a fost filmat mâncând o bucată de creier uman, în timp ce studia obiceiurile unei secte de canibali din India, în cadrul unui episod al serialulul "Believer" ("Credinciosul") .

Reza Aslan, în vârstă de 44 de ani, de origine iraniană, a participal la un ritual al sectei canibalei Aghori în orașul Varanasi, în statul Uttar Pradesh. El a fost mânjit pe față cu cenușă provenită de la incinerarea unui om, a băut alcool dintr-un craniu uman și a fost pus să mânânce din ceea ce i s-a spus că ar fi creier de om fript de sectanți.

La un moment dat, în cadrul reportajului, guru-ul sectei a strigat la Aslan: "Îţi tai capul dacă mai vorbeşti atât de mult". "S-ar putea să fi făcut o mare greșeală", se aude ripostând reporterul CNN. 

Reportajul a căzut sub orice limită a decenței în momentul în care guru-ul sectei a început să-și mănânce propriile excremente. 

După difuzarea episodului, Reza Aslan a provocat și mai multă vehemență după ce a postat pe Facebook următorul mesaj: "Vreţi să ştiţi ce gust are creierul unui mort? De cărbune. Avea o crustă arsă",

DIfuzarea reportajului a primit o reacție dură din partea singurul membru hindus al Congresului SUA, Tulsi Gabbard, care a postat următorul mesaj pe Twitter: "Sunt foarte tulburată că CNN îşi foloseşte puterea şi influenţa pentru a spori frica şi neîncrederea oamenilor faţă de hinduism. Alsan a căutat să înfățișeze hinduismul într-o manieră senzațională și absurdă. Aslan și CNN nu a evocat doar comportamentul unei secte de rătăciți pentru a crea un efect șocant, ci a promovat în mod repetat stereotipuri false despre caste, karma și reîncarnare”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră