Fost șef al lanțului McDonald’s, concediat și amendat cu 400.000 de dolari pentru că s-a îndrăgostit de o colegă

20 Apr 2021 | scris de Cristi Semeghin
Fost șef al lanțului McDonald’s, concediat și amendat cu 400.000 de dolari pentru că s-a îndrăgostit de o colegă

Fostul șef al McDonald’s, Steve Easterbrook, a fost amendat cu 400.000 de dolari (328.000 de lire sterline) de către autoritatea de reglementare din SUA pentru că „a ascuns amploarea abaterii sale” în legătură cu o relație cu un angajat. McDonald’s l-a concediat pe Easterbrook în 2019, după ce directorii au descoperit că a avut o relație secretă cu o angajată senior, despre care a spus că arăta o lipsă a „raținunii și de judecată” și „a încălcat politica companiei”, anunță The Guardian.

Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA (SEC) a anunțat luni că l-a „învinuit” pe Easterbrook, care este britanic, că a făcut „declarații false și înșelătoare către investitori cu privire la circumstanțele care au dus la concedierea acestuia”. Autoritatea de reglementare a spus că Easterbrook și McDonald’s nu au fost sinceri cu investitorii cu privire la motivul care a dus la concedierea lui Easterbrook, iar acest lucru „i-a permis să rețină o compensație substanțială de capital, care altfel ar fi fost pierdută”.

Easterbrook, care are 55 de ani și este din Watford, a plecat de la McDonald's cu peste 40 de milioane de dolari într-un „acord de separare”, a spus SEC. „Pentru a ajunge la această concluzie, McDonald’s și-a exercitat o putere de apreciere care nu a fost dezvăluită investitorilor”, a adăugat acesta.

Gurbir Grewal, directorul diviziei de aplicare a SEC, a declarat: „Când ofițerii corporativi corup procesele interne pentru a-și gestiona reputația personală sau pentru a-și acoperi propriile buzunare, își încalcă îndatoririle fundamentale față de acționari, care au dreptul la transparență și la un comportament corect din partea directorilor. Prin faptul că a ascuns amploarea abaterii sale în timpul anchetei interne a companiei, Easterbrook a distrus această încredere cu – și în cele din urmă a indus în eroare acționarii”.

SEC a declarat că a constatat că Easterbrook a încălcat prevederile antifraudă din Actul Securities Act din 1933 și Securities Exchange Act din 1934. „Fără să admită sau să nege concluziile sale, Easterbrook a consimțit la intrarea în ordinul SEC de încetare și renunțare, care impune un barou pentru ofițeri și directori de cinci ani și o pedeapsă civilă de 400.000 de dolari”, se spune. Comisia a declarat că nu a amendat McDonald's „în lumina cooperării substanțiale pe care a furnizat-o personalului SEC pe parcursul investigației sale, inclusiv furnizarea voluntară de informații care nu trebuiau să fie produse ca răspuns la solicitările personalului, precum și măsurile de remediere. întreprinse de McDonald's, inclusiv căutarea și, în cele din urmă, recuperarea compensației primite de Easterbrook în temeiul acordului de separare”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră